🤑 Indie game store🙌 Free games😂 Fun games😨 Horror games
👷 Game development🎨 Assets📚 Comics
🎉 Sales🎁 Bundles

help me

A topic by off1gd55 created 1 year ago Views: 589 Replies: 8
Viewing posts 1 to 3

error


E3DSys[0]->

Unable To Create Device Or Context On That GPU!

Function: CEngineE3D::CreateFromNFO() At:

Src\CEngine.cpp(90):

Failed To Do Specified Task

Developer (Edited 1 time)

this error usually happen when you have non dx11 gpu. Try to download the latest version, open mgpls/edtior.lua find there field forced3d10 and change it from false to true, also update your gpu drivers.

Hello, I have the same issue plus another one reported in a new ICore RuntimeError window after I click on "ignore" :

Function: CRenderWindow::InitDXGI() At:
Src\CRenderWindow.cpp(480):
Failed With HResult: -2005270527
Desc: No Hooks-> N/A

I downloaded the game through Steam and the main screen run but if I click on "new game" that happens.
I have Directx 11 already installed and my laptop meets much more than minimum requirements.
I found Editor.lua in mgpls folder, I opened it with notepad but no "forced3d10" field exist!

Here the link to the complete file voices: https://www.dropbox.com/s/y6272rupa3gcyie/Editor.lua.txt?dl=0

Developer

it's called force_dx10 in your editor.lua. DXGI errors usually arrive when you don't have dxsdk installed or some dll conflict, try installing directx redistributable june 2010, is your windows x64 or x86?

Thank you for the quick reply, you're very kind.

My Windows version is 7 Ultimate 32 bit, so it's x86, if I'm right.

I followed your instructions and now the game start but I have other problems:
- the game take few minutes to load the scenario. Is it normal?
- a red halo cover the dashboard area: http://www.hosting.universalsite.org/image-scrrenshot-3D64_57C83DD1.png
- when I try to configure the JoyMapping (I checked " JoyEnabled"), the game recognizes my Logitech G29 but when I press any pedals or turn the steering wheels, nothing happens except that the first time, the calibration of JRotX, JRotY, RGL0 and RGL1 fully moves to left and remains there. If I press buttons like X or R2 the the program recognizes them by "JoyKeys pressed" but +, -, enter and other buttons aren't recognized, not even by "Key inputs".

Developer

for red halo you can try this https://www.dropbox.com/s/r2igwxnrfemkz8b/FX_FIX.r... it might take a while to reassemble effects for first time.

29 here's how to calibrate it http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/...

Sorry for late reply, I was cleaning the laptop because the main problem with the game: the game runs very slow (latency) and the CPU usage jumps to 100%! No other application runs except the usuals that keeps the CPU under 10%. Can you suggest me how setting the game (or something in the laptop) to solve that problem?

I replaced the FX folder with the one downloaded at the link you posted but for now the red halo seems vanished, thanks :)

The link for G29 is not new for me. The problem I found out was the usb input (solved) but now I have another problem: the pedal inputs results similar to G25/G27 and I don't know how exactly the racing wheel works, just because the main issue.


Maybe this screenshots can help:
http://www.hosting.universalsite.org/image-e1-C4A5_57CA473A.png
http://www.hosting.universalsite.org/image-e2-B10B_57CA47DE.png
http://www.hosting.universalsite.org/image-e3-C001_57CA4814.png

Developer

on log it shows 1 axis, you might need to install logitech drivers for windows(you can download them from site) in those drivers you must set it so steering wheel will be 900 degress and there you can also remap buttong, after that console should show that you have 2 axises.

Developer

Console writes that you your wheel have 1 axis, that usually means you've connected it wrong, or you haven't installed drivers for logitech, or you only have wheel without pedals.