Indie game storeFree gamesFun gamesHorror games
Game developmentAssetsComics
SalesBundles
Jobs

Would be nice if this would run on linux. loads on wine but complains "wglShareList failed". seems to run then but crashes often. also have found in windows that loading some images causes crashes. despite this, it looks like pixelcnc will be a very usefull tool at an excellent price.

Thanks! Your feedback is much appreciated :)

Running PixelCNC under any kind of Windows emulation or virtual machine, or via other operating systems, is not something that's currently supported at the moment. It should be run on a machine that's running Windows natively for maximum compatibility and performance. Some users have had varying levels of success running PixelCNC from other operating systems via Windows virtual-machine or emulation but that is beyond my purview.

The majority of PixelCNC is developed with cross-platform compatibility in mind but due to the extra work that would be involved in setting up to actually build, test, and release Linux/Mac versions the implementation of CAM features/functionality and bugfixes currently takes precedent among the list of priorities. Cross-platform support is definitely on the radar but it could be another year before that comes to be a reality. Ideally this would be something to tackle either toward the end of the alpha phase or in the beta phase - and we're about ~60% the way to beta. The next big feature coming down the pipe is the canvas system, which will allow users to load multiple images/models simultaneously into one project and position/scale/rotate/etc them as individual elements on a single 'canvas' off which toolpaths are generated. That will mark the transition to beta.

With that said, I'm curious what images you're trying to load into PixelCNC that are causing a crash. If you could email them to charlie@deftware.org we should be able to get that squared away pretty quick. :)

I can hardly wait to see the canvas system feature....I feel like I have to say something about those problems mentioned earlier....It's all working fine today! I tried the pics I was having trouble with last night and they load fine. I don't know why they weren't working last night. I am still learning how to use Pixelcnc so maybe I did something wrong.

Dang! I'm always eager to hunt down bugs and issues like that to maximize reliability for everyone. If you manage to figure out how to re-create the problem, or any problem for that matter, let me know so I can chase down the problem. Right now I'm tackling the cut engage/entry modes that I've had planned for the last 6 months or so - both ramping down into a cut and also helically into pocketing/horizontal-milling cuts too. These new cut engage types will be limited to certain toolpath types as you can't always ramp into a cut if there's no way to get to it (i.e. material in the way that's not supposed to get cut). Especially when the user only wants the tool to cut in one specific direction, for instance. Then there's a few other little tidbits afterwards that I plan to get up and running before I dive into the canvas system. Stay tuned!