🤑 Indie game store🙌 Free games😂 Fun games😨 Horror games
👷 Game development🎨 Assets📚 Comics
🎉 Sales🎁 Bundles

The drive it's currently on is a standard HDD. It is on one of my additional drives, so the access permissions really shouldn't be a factor. Obviously they are though.

I did try running XP SP2 compatibility mode, and did not see any improvement

Hey, sorry for the late reply. Have you tried moving it onto the solid state just for kicks?

From the new video it looks like the game isn't so much laggy as it is running in slow-motion... very strange. Your video capture software isn't slowing it down is it?

It's interesting, but I've recently started encountering this same issue. I didn't have it before, but it's a problem now. Not entirely sure what caused this to happen, is there some windows system tool I can use to see what changes I've made to my system (installs / programs / services) in the past 2 weeks?

My specs are the following:

Nvidia geforce 670

Intel 5820K

32gb ddr4

Win 7 64-bit

SSD + HDD

I've tried the game on SSD, but it doesn't seem to help. My current performance is similar/identical to that of the second video, and the game used to work fine 1-2 weeks ago.

You can certainly check Add/Remove programs to see the list of installed programs as well as checking Windows updates I believe.

You can also check what runs on startup:

Click Start, run

Type msconfig

You should then be able to see your startup entries, and what is/is not enabled and make desired changes.

You may get a notification that MSConfig was run at next boot-up, but you can just ignore that.