Indie game storeFree gamesFun gamesHorror games
Game developmentAssetsComics
SalesBundles
Jobs
(+5)

I've made some progress and now all tools work (The ui drawing is not ported yet, so tiles cannot be selected). However in 2.8 these kind of tools are supposed to be in the new toolbar (solving conflict issues with other blender UI) which will require a bit additional work :)


Is it possible to install your addon?  I tried downloading the zip file and installing it on blender 2.8 but I couldn't get it to install.  Any help would be greatly appreciated.  With the update to unity 2019, I had to update blender to 2.8 to get my models to import properly.    Thank you so much for all the work you're doing on this and any help getting it install would be greatly appreciated.

Yes, go to the link I've posted above (https://github.com/ologon/Sprytile/tree/feature/support_2.8) and download the zip file from "clone or download", then install it from the usual Preferences -> Addon window (Be sure to use the latest version of blender 2.8 beta, it was updated today). Search for "sprytile" in the same window and activate it.

The sprytile tools have been moved to the new toolbar on the left (they popup in edit mode as usual). Keep in mind that the plugin is still unfinished and it is not very usable yet (tiles cannot be selected).

(2 edits)

Thank you so much for getting back to me.  I downloaded blender 2.8 beta yesterday, downloaded the zip, and attempted to install it through the addons.  I tried again today (downloaded a fresh version of 2.8 on my mac, yesterday I tried this on my windows machine), downloaded your add on, installed from blender.   I see at the bottom it says that it was installed.  Neither of us were able to get it to display in the addons list.

Sorry, I've got what went wrong. Once you download the repository first unzip it, rename the unzipped folder to "sprytile" and zip it again. (On windows, if you double click on the new zip you should see the "sprytile" folder, and the python scripts should be inside it). Then try installing that zip. I've tested it on a fresh install and it worked :)