Indie game storeFree gamesFun gamesHorror games
Game developmentAssetsComics
SalesBundles
Jobs

Aven Colony

Aven Colony is a sci-fi colony-building sim - create humanity's first settlement on an extrasolar world! · By mothership, Mothership Entertainment, ellie_team17

Aven Colony updated to 0.1.12909

A topic by mothership created Sep 09, 2016 Views: 1,364 Replies: 5
Viewing posts 1 to 4
Developer

Hi everyone! We updated Aven Colony late last night to address issues that a small number of users were experiencing. Please make sure you're running this version (0.1.12909) or later.

Please note that there's a known bug right now with the use of the "Implode" feature on Habitats, Apartments, and other population buildings. We're working on a fix, but in the meantime, we recommend not doing that.


New features:

  • The selection pane for cargo pods now shows the icons of the resources it contains


Bug fixes:

  • Stopped auto-save from happening on the tutorial maps
  • Fixed scrubber drones not properly scrubbing Apartments
  • Fixed issue that would cause auto-save to save too frequently after changing game options, causing slowdowns for some users
  • Fixed some missing quest test in campaign-Hyla's Crescent
  • Mines no longer reset their mineral deposits to 100% full after you load from a saved game
  • Fixed an issue where you couldn't place a geothermal generator over a particular steam vent in Hyla's Crescent
  • Fixed a rare issue with some saved games that had creep spores in the air when they were saved
  • Fixed an issue with saved-game files being corrupted involving decommissioning buildings that had protesters on them
  • Fixed a rare crash bug
  • Tons of other tiny tweaks and fixes

I found a Bug I can replicate, Allow your food to go dangerously low & then upgrade any Farm & it stutters at a FPS of around 2 or 3 until the farm is upgrade at which point the FPS go back to normal... Dont know if thats just me but noticed it on the last version so killed all my folk on the 2nd campain to see if it does the same & it does...

Developer

Thanks for the bug report! I'm not able to reproduce that but we'll keep looking into it.

(1 edit)

Game crashed when placing a building, Is there somewhere that explains what I need to do, The forum is a little unorganised...


Think these are the unreal engine dump files...

http://www27.zippyshare.com/v/U6kfceFX/file.html

Developer

Hi Tallon,

Thanks for the bug report! We'll investigate immediately. The forum at http://avencolony.com/community/beta-bug-reports/ has bug reporting instructions and is a good place to put bug reports.

(1 edit)

Keeps crashing over & over now....

http://www15.zippyshare.com/v/rbSKmLJA/file.html

http://www68.zippyshare.com/v/0QhADOa6/file.html


If it helps I placed 2 farms, 1 Intake system as they finish it crashes to desktop....