🤑 Indie game store🙌 Free games😂 Fun games😨 Horror games
👷 Game development🎨 Assets📚 Comics
🎉 Sales🎁 Bundles

FPV Freerider Recharged - throttle zero at bottom not working

A topic by agg created 99 days ago Views: 112 Replies: 5
Viewing posts 1 to 2

Hi,

I have bought FPV Freerider Recharged and had my transmitter connected successfully.

I am able to fly the drone without any problem.

My only issue is with the throttle.  I have set the throttle zero at bottom (instead of center) and the drone remained still until I push the throttle slightly higher than the center position.

Am I missing any other configuration?

Thank you.

Developer

Does the throttle show the full range on the Trim settings screen?

(You can go directly to the trim settings screen by clicking Calibrate Controller and then click "Go directly to trim settings")

(Also, check that you haven't accidentally turned 3D flight mode on).

Thank you for your response.

I just checked the trim settings and it looks fine.

When I push the throttle all the way up, the throttle position shown on the screen is at the top of the left square.

When i push it all the way down, the throttle position shown on the screen is at the bottom of the left square.

Likewise for the middle position.

I have been flying in Acro mode and it is showing as on, the 3D flight mode is not selected.

Is there anything else that I can check?  Thank you.

Developer

It should work then.

When flying, do you hear the sound of the throttle starting from the bottom or does it not start at all until it is above the middle?

You could try selecting/deselecting the throttle zero button on the main menu a few times and see if that makes a difference in case it's some weird bug, but I don't think that should be the case.

Thanks for your response.

When I was flying, there was no throttle sound when the left stick was at the bottom.  It only start to sound and elevate when the left stick have passed the middle position.

I tried selecting/deselecting the throttle zero button but it does not solve the problem.

I understand this might be a weird issue.  I guessed I will live with this issue.  Not much a problem for me since I am still able to fly.  Please do let me know if you come across similar issue and had a new fix for it.  

Thank you.

Developer

Yes that is a weird issue, no idea what is the cause but I will try to figure it out.