Indie game storeFree gamesFun gamesHorror games
Game developmentAssetsComics
SalesBundles
Jobs

[BUG] White screen when starting the game

A topic by Forsing created Aug 05, 2018 Views: 193 Replies: 16
Viewing posts 1 to 3

When i try to start the game, I get a white screen and nothing happens. This happens both with or without using the app.

LOG:

[19:23:36]  Available Devices:
[19:23:36]  {X=0,Y=0,Width=1920,Height=1080}
[19:23:36]  Creating the window on the Primary Device at 1920x1080
[19:23:37] [IO] Registered resource handler... (Total = 1)
[19:23:37]  Running α 0.35 as x64
[19:23:37]  Geometry shaders are ENABLED
[19:23:37]  glMultiDrawElements issue detected. Enabling compatibility mode...
[19:23:37]  OS = Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
CPU = Intel64 Family 6 Model 158 Stepping 9, GenuineIntel
Graphics Card = NVIDIA Corporation
GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
4.6.0 NVIDIA 388.13

[19:23:37]  Allocating world VRAM
[19:23:37]  Allocated 519 MB of VRAM for static rendering.
[19:23:37]  Allocated 85 MB of VRAM for water rendering.
[19:23:38]  Finished building cache.
[19:23:38]  Assets loading was Successful.
[19:23:38]  Generating a pool of sound sources...
[19:23:38]  Generating a pool of sound items...
[19:23:38]  Loading sounds...
[19:23:38]  Sound engine loaded succesfully
[19:23:38] [IO] Registered resource handler... (Total = 2)
[19:23:38]  Settings loading was Successful
[19:23:39]  Finished loading sounds.
[19:23:39]  World Created Successfully!
[19:23:40]  Player Created Successfully!
[19:23:40]  Setted up GUI
[19:23:41]  Scene loading was Successful.
[19:23:41]  Supported GLSL version is : 4.60 NVIDIA
[19:23:41]  4.6.0 NVIDIA 388.13

Developer

It just stays white and nothing else happens? It's a bit strange, do you have a screenshot?

Yeah, nothing else happends.

Screenshot:

Developer

Very strange, is this the first time this is hapenning to you? Have you played other versions? If so did you have the same issue?

(1 edit)

The game has always done this on my desktop, but is capable of launching on my laptop. I've tried launching the game when a new version was released since version 0.25, but the same thing has happend every time.

Developer

Can you send me a screenshot of the console? I feel like something may be broken but the log isnt reporting it correctly

Developer

Okay, the console doesnt show anything interesting.

Is this screen showing? Or it locks before this? Also can I send you a debug build so as to better find the root cause of the issue?

Developer

I just uploaded a new version with a fix for this, can you try it out and let me know if it still happens?

Just tried the new version, still has the same problem. I would be more than willing to test a debug build.

Screenshot:

LOG:

[19:18:52]  Available Devices:
[19:18:52]  {X=0,Y=0,Width=1920,Height=1080}
[19:18:52]  Creating the window on the Primary Device at 1920x1080
[19:18:53] [IO] Registered resource handler... (Total = 1)
[19:18:53]  Running α 0.361 as x64
[19:18:53]  Geometry shaders are ENABLED
[19:18:53]  OS = Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
CPU = Intel64 Family 6 Model 158 Stepping 9, GenuineIntel
Graphics Card = NVIDIA Corporation
GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
3.3.0 NVIDIA 398.82

[19:18:53]  Allocating world VRAM
[19:18:54]  GL Error: Texture3D: InvalidValue
[19:18:54]  Allocated 519 MB of VRAM for static rendering.
[19:18:54]  Allocated 85 MB of VRAM for water rendering.
[19:18:54]  Finished building cache.
[19:18:54]  Assets loading was Successful.
[19:18:54]  Generating a pool of sound sources...
[19:18:54]  Generating a pool of sound items...
[19:18:54]  Loading sounds...
[19:18:54]  Sound engine loaded succesfully
[19:18:54] [IO] Registered resource handler... (Total = 2)
[19:18:54]  Settings loading was Successful
[19:18:55]  Finished loading sounds.
[19:18:56]  World Created Successfully!
[19:18:56]  GL Error: Texture3D: InvalidValue
[19:18:57]  Player Created Successfully!
[19:18:57]  Setted up GUI
[19:18:58]  Scene loading was Successful.
[19:18:58]  Supported GLSL version is : 3.30 NVIDIA via Cg compiler
[19:18:58]  3.3.0 NVIDIA 398.82

Developer

Here is the debug build, let me know what happens when you try it out.

https://drive.google.com/file/d/1Kh4AG2XTgn19yaxo1SxhoXZzBeh5XaJq/view?usp=shari...

(1 edit)

Same thing happens, I am really sorry for the inconvenience. Here is the log:

[19:18:22]  Available Devices:

[19:18:22]  {X=0,Y=0,Width=1920,Height=1080}
[19:18:22]  Creating the window on the Primary Device at 1920x1080
[19:18:23] [IO] Registered resource handler... (Total = 1)
[19:18:23]  Running α 0.37 as x64
[19:18:23]  Geometry shaders are ENABLED
[19:18:23]  OS = Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
CPU = Intel64 Family 6 Model 158 Stepping 9, GenuineIntel
Graphics Card = NVIDIA Corporation
GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2
4.6.0 NVIDIA 398.82

[19:18:23]  Allocating world VRAM
[19:18:23]  Allocated 519 MB of VRAM for static rendering.
[19:18:23]  Allocated 85 MB of VRAM for water rendering.
[19:18:24]  Finished building cache.
[19:18:24]  Assets loading was Successful.
[19:18:25]  Generating a pool of sound sources...
[19:18:25]  Generating a pool of sound items...
[19:18:25]  Loading sounds...
[19:18:25]  Sound engine loaded succesfully
[19:18:25] [IO] Registered resource handler... (Total = 2)
[19:18:25]  Settings loading was Successful
[19:18:26]  Finished loading sounds.
[19:18:26]  World Created Successfully!
[19:18:27]  Player Created Successfully!
[19:18:27]  Setted up GUI
[19:18:28]  Scene loading was Successful.
[19:18:28]  Supported GLSL version is : 4.60 NVIDIA
[19:18:28]  4.6.0 NVIDIA 398.82

how do you start the game i dont know why but when i downloaded it its not on my desktop as an app what do i do

extract the file then open the .exe file